علی محتشمی متخصص اطفال اظهار کرد: اگر نوزاد پوست بدنش خشک است یا پوسته پوسته میزند باید برای پیشگیری موارد زیر را رعایت کنید؛ عمل شیردهی را با توجه به فرمول و قواعد شیردهی به صورت صحیح انجام دهید و اگر کودک شیرخشک میخورد نسبت شیرخشک به آب را رعایت کنید تا بدن نوزاد به خوبی هیدراته (آب کافی دریافت کند) باشد.
این متخصص اطفال بیان کرد: از یک مرطوب کننده مخصوص نوزادن استفاده کنید، این مرطوب کننده را روزی دوبار روی بدن نوزاد بمالید تا بدنش مرطوب بماند؛ پس از حمام تمام قسمتهای بدن نوزاد را به خوبی خشک کنید، همچنین اگر نوزاد را هنگام حمام بردن بیش از حد در آب نگه دارید ممکن است به خشکی پوست دچار شود، هر چه پوست نوزاد بیشتر حساس باشد، صدمه بیشتری میبیند.
محیط خانه را مرطوب نگه دارید
محتشمی با اشاره به اینکه برای رفع خشکی پوست نوزاد در فصول سرد سال باید محیط خانه را مرطوب نگه داشت، گفت: زیر کتری یا سماور در روز بگذارید روشن باشد یا از چای ساز استفاده کنید یا یک دستگاه بخور تهیه کنید؛ توصیه میشود دستگاه بخور سرد باشد، چون هم گرد و غبار را از بین میبرد هم هزینه برق نسبت به بخور گرم پایینتر است، زمان استفاده از بخور ۳ ساعت کافی است بیشتر از آن موجب ایجاد باکتری میشود.
وی افزود: برای شست و شوی لباسهای نوزاد از شویندهها و نرم کنندههای مخصوص لباس نوزاد استفاده کنید؛ در آب و هوای سرد نوزاد را با دستکش، جوراب، کلاه و با پوشش مناسب نوزاد را بپوشانید، توصیه میشود برای شستن لباس نوزاد از شویندههای ملایم استفاده کنید چون شویندههای قوی میتوانند به پوست نوزاد آسیب برسانند.
برای شست و شوی لباس نوزاد از پودر صابون استفاده کنید
این متخصص اطفال تشریح کرد: پودر صابون ترکیباتی مضر ندارد و می توان از آن برای شست و شوی لباسهای نوزاد استفاده کرد اما به دلیل اینکه خاصیت قلیایی صابون از پودرهای شوینده کمتر است، قدرت تمیزکنندگی کمتری دارد اما تا زمانی که علایم حساسیت را مشاهده نکردید هیچ کار خاصی لازم نیست انجام دهید.
محتشمی یادآوری کرد: هوای سرد زمستان رطوبت و چربیهای طبیعی پوست نوزاد را از بین میبرد و باعث خشک شدن پوست نوزاد میشود، همچنین در صورتی که نوزاد به مدت طولانی در اتاق بماند، پوست او خشک میشود مخصوصا اگه در معرض هوای گرم قرار بگیرد از این رو به مدت طولانی او را در اتاق نگه ندارید.