اخبار مرتبط

تعداد بازدید: 2236
زبان : فارسی

نقش هورمون ها بر رشد موهای زائد

تاریخ درج خبر : 1397/11/14

موهای زائد یا هیرسوتیسم یک اصطلاح پزشکی برای رشد بیش از حد موهای بدن در زنان است. رشد موهای کلفت و تیره در مناطقی که فقط در مردان رویش مو در این مناطق دیده می شود. این مناطق شامل بالای لب فوقانی (سبیل)، چانه، ناحیه اطراف صورت، قفسه سینه، پشت، قسمت فوقانی شکم از ناف به بالا، قسمت تحتانی شکم از ناف به پائین، قدام بازوها و بر روی رانها میباشد. 


نقش هورمون ها بر رشد موهای زائد:
موهای زائد یا هیرسوتیسم چیست؟موهای زائد یا هیرسوتیسم یک اصطلاح پزشکی برای رشد بیش از حد موهای بدن در زنان است. رشد موهای کلفت و تیره در مناطقی که فقط در مردان رویش مو در این مناطق دیده می شود. این مناطق شامل بالای لب فوقانی (سبیل)، چانه، ناحیه اطراف صورت، قفسه سینه، پشت، قسمت فوقانی شکم از ناف به بالا، قسمت تحتانی شکم از ناف به پائین، قدام بازوها و بر روی رانها میباشد.  
موهای زاید به دلیل افزایش هورمون های مردانه، افزایش حساسیت گیرنده‌های مو، تومورهای تخمدان و غدد فوق کلیه و یا دلایل نادری چون نقص سیستم آنزیمی ایجاد می شود.
پرمویی یا رشد موهای زائد؟
خیلی وقت ها پرمویی با موهای زائد اشتباه گرفته می شود و در نتیجه، درمان ها هم نتیجه دلخواه را در بر نخواهد داشت. هیرسوتیسم یا رویش موهای زائد به مواردی اطلاق می شود که موهایی زبر و خشن در نواحی خاصی از بدن که به هورمون های جنسی مردانه وابسته است، رشد کند. در حالی که پرمویی یا هایپرتریکوزیس به رویش مو در قسمت هایی از بدن گفته می شود که به هورمون های جنسی مردانه وابسته نیست. به عنوان نمونه فردی که در ناحیه پیشانی دچار پرمویی است، نباید این مشکل را با رشد موهای زائد اشتباه بگیرد. البته معمولا این موها نرم بوده و مانند موهای زائد ، ضخیم و خشن نیستند.
علت ایجاد موهای زائد چیست؟ بسیاری از زنان موهای زیادی بر روی بدن دارند که به دلیل زمینه ژنتیکی در فامیل میباشد، در مورد این موها نباید نگران باشند، در واقع اختلال هورمونی وجود ندارد.سایر زنان دچار موهای زائد میشوند که علت آن سطوح بالای هورمونهای مردانه (آندروژنها) است.تستوسترون مهمترین هورمون مردانه (آندروژن) است.
شایعترین وضعیتی که منجر به تولید بیش از حد هورمون مردانه در زنان میشود، سندرم تنبلی تخمدان یا سندرم تخمدان پلی کیستیک میباشد. این وضعیت همچنین منجر به عادتهای ماهانه نامنظم، افزایش وزن، آکنه، و سایر علائم میشود.
موهای زائد در اثر علل جدی تری مثل (تومورهای تخمدان یا تومورهای غدد فوق کلیه که در راس کلیه ها قرار دارند) بوجود می آیند، اما این علل بسیار نادرند.


سایر علائمی که در تنبلی تخمدان دیده می شوند:
1. عادتهای ماهانه نامنطم
2. آکنه
3. چاقی یا افزایش وزن
4. ریزش موی سر

شما باید در صورت وجود موارد زیر به پزشک مراجعه کنید:
رشد سریع و ناگهانی موهای زائد، یا اینکه موهای زائدی که قبلا وجود داشته اند سریعا افزایش رشد داشته باشند.
اگر فکر می کنید مبتلاء به تنبلی تخمدان هستید.
در مورد رشد بیش از حد موها ناراحتید و خواهان درمان هستید.

پزشک شما در مورد اینکه چه آزمایشاتی باید انجام شود با توجه به سن، سایر علائم و وضیعیت هر فرد تصمیم خواهد گرفت.
آزمایشات احتمالی شامل:
1. آزمایش خون برای اندازه گیری سطوح هورمونها
2. سونوگرافی لگن- که با استفاده از امواج صوتی از رحم و تخمدانها تصویربرداری میشود. این تصویربرداری میتواند به تشخیص تنبلی تخمدان و سایر بیماریها کمک کند.
3. تصویربرداری هائی مثل سی تی اسکن یا ام آر آی – اگر تومور باعث ایجاد چنین مشکلی شده باشد آنرا نشان می دهند.
چگونه موهای زائد درمان می شود؟ بستگی دارد به اینکه علت ایجاد موهای زائد چیست و شدت علائم چقدر است. شما ممکن است نیاز به درمان نداشته باشید.

اگر شما درمان شوید آنها شامل موارد زیر است:

1. قرصهای جلوگیری از بارداری: که شایعترین درمان رایج هستند، آنها میتوانند سطوح هورمونهای مردانه را پائین بیاورند و عادت ماهانه را منظم کنند.
2. داروهای ضد هورمون مردانه که سطوح هورمونهای مردانه را پائین می آورند یا اثرات آنها را بلوک میکند.
3. برداشتن موهای زائد یا بلوند کردن آنها جهت اینکه دیده نشوند شامل:
3.1. تراشیدن یا بند انداختن
3.2. استفاده از موبرها یا وکس
3.3. بلوند کردن موها
3.4. کرمهائی که رشد موهای صورت را کند می کنند.
3.5. الکترولیزیس، که از سوزنهای ریز و جریان الکتریکی ضعیف برای حذف ریشه موها یکی یکی استفاده میکند. بهترین کارائی الکترولیزیس در مواردی است که ناحیه کوچکی درگیر باشد.
3.6. لیزر که از آن برای تخریب موها استفاده می شود. لیزر سریعتر عمل میکند و نسبت به الکترولیزیس کمتر دردناک است.. بیشتر خانمی به ۴ تا ۶ جلسه در هر ماه یا بیشتر نیاز دارند. درمان داروئی باید قبل از لیزر و بعد از آن ادامه یابد وگرنه موها به آرامی مجددا رشد میکنند.


مرکز درمانی رفع موهای زائد
کلینیک لیزر موهای زائد
لیزر موی زاید
لیزر مو

 

از   0   رای
0

   نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید مدیر سایت در وب سایت منتشر خواهد شد.
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.